Kinderen en overlijden

Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van diegene die deel uitmaakte van hun leven. De persoon van wie ze zoveel houden.
Op hun eigen niveau moeten ze worden aangesproken en betrokken bij dat afscheid. Dat is belangrijk voor nu, maar zeker ook voor later.

Kinderen hebben hun eigen belevingswereld en zoeken daarin naar antwoorden op al die vragen die bij hen opkomen als er iemand dood gaat. Ze reageren in hun eigen tijd en op hun eigen eerlijke manier.
Ze verdienen dan ook een eerlijk antwoord. Een antwoord wat ze begrijpen.

Kinderen moeten ook tijdens de dagen van verdriet en rouw niet vergeten worden. Het is belangrijk dat zij betrokken worden bij het afscheid nemen. Dit kan op verschillende momenten gebeuren. Dit natuurlijk altijd in nauw overleg met de ouders en/of verzorgers. Kinderen kunnen zo op hun eigen manier leren omgaan met hun gevoelens van verdriet, van rouw.

Overlijden van een kind

Wanneer je kindje overlijdt staat de tijd stil. 

Kinderen mogen niet doodgaan!

Het liefst draai je de tijd terug.

Ik heb geen pasklaar antwoord op al die vragen die op dat moment op je afkomen. Samen wil ik op zoek gaan naar een manier die het voor jou mogelijk maakt om met dit verdriet om te gaan. Een kind verliezen verandert je leven voorgoed. Niets zal meer worden zoals het was.

Samen kijken we naar de invulling van het moment van afscheid nemen. De emoties en gevoelens proberen we te vertalen in deze afscheidsviering. Zodat deze viering in het teken kan staan van jouw bijzondere kindje.

Timeless

CONTACT GEGEVENS

Merenstein 46
5741 MJ Beek en Donk
06 810 047 31

VOLG MIJ

VOLG MIJ

Share This